Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Kuoleman jälkeinen elämä

Heimossa uskotaan, että kuolemansa jälkeen kissa pääsee AuringonValon ikuiseen onneen tai joutuu Kuun ja Pimeyden vangiksi. 

AuringonValon ikuinen onni

AuringonValon ikuinen onni on paikka, jonne hyvien heimokissojen kerrotaan päätyvän kuolemansa jälkeen. AuringonValon ikuisen onnen paikka on loputon, kaunis niitty, jolla kasvaa muutamia lehtipuita. Niityllä paistaa aina aurinko.  Aurinko ja Valo voivat näyttäytyä kissoille niityllä, mutta tätä tapahtuu todella harvoin. Kissat voivat päästä niitylle unissaan ja puhua kuolleille kissoille; usein kuolleille läheisilleen tai entisille heimotovereilleen. Yleensä kuitenkin vain tietäjä saa viestejä taivaan hengiltä.
 AuringonValon ikuiseen onneen liittyneiden kissojen turkki hohtaa kertomusten mukaan yhtä kirkkaasti kuin aurinko. Päästyään AuringonValon ikuiseen onneen vanha kissa muuttuu taas nuorekkaaksi ja loukkaantunut terveeksi. Yhdenkään kissan, joka pääsee AuringonValon ikuisen onnen paikkaan, ei tarvitse kärsiä.

Kuun ja Pimeyden vangit; Kuun ja Pimeyden metsä

Jos kissa on paha, uskotaan, että hän joutuu Kuun ja Pimeyden vangiksi loputtomaan tiheään ja synkkään metsään. Se muistuttaa paljolti Hämärämetsää. Kuun ja Pimeyden metsässä voi tiheydestä huolimatta nähdä kuun, joka loistaa ikuisesti taivaalla. Savumaista sumua leijailee koko metsässä. Huhujen mukaan metsän varjoista kuuluu toisinaan huutoja ja ääniä, jotka kuuluvat epätoivoisille sieluille tai petoeläimille. Kuvaukset metsästä ovat epämääräisiä ja toisistaan poikkeavia, sillä heimokissojen parissa kertomuksia metsästä on suurenneltu, ja vain hyvin harva kissa on nähnyt metsän todellisuudessa.
Osalle kissoista paikka on paratiisi, osalle taas kuin vankila. Vain harva kissa voi nähdä metsässä Kuun ja Pimeyden; Auringon ja Valon tavoin he ilmestyvät harvoin metsän kissoille. Elävät pahat kissat voivat löytää itsensä unissaan metsästä, mutta harvemmilla heimokissoilla on metsään asiaa. Pimeyden ja Kuun vangit voivat välittää viestejä pahoille heimokissoille. Toisinaan metsä saattaa esiintyä  myös heimokissojen painajaisissa. Kissat, jotka ovat jääneet Kuun ja Pimeyden vangeiksi näyttävät usein varjoilta. Heidän piirteitään on vaikea erottaa.
Tärkeimpiä Kuun ja Pimeyden metsään joutuneita kissoja:
- Sade
- Kyy
- Salama
©2020 AuringonValo - suntuubi.com