Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Historia

 
Historiasta löydät kertomuksen AuringonValon heimon synnystä, heimon merkittävimpiä tietäjiä ja heimon historian tärkeimpiä tapahtumia.
 

AuringonValon heimon synty

Valo ja Aurinko, heimon perustajat, olivat ennen heimon perustamista kotikisuja Euroopassa. Heidät oli hankittu eri paikoista yhteen perheeseen, jotka tahtoivat kaksi kissaa. Valo ja Aurinko ystävystyivät ja heistä tuli kumppaneita. He saivat yhden pentueen, mutta pennut myytiin toisaalle.
 
Valon ja Auringon perhe päätti lähteä matkalle Amerikkaan. Kissat tietysti päätettiin ottaa mukaan, kuten kaikille reissuille. Päästyään Karibian meren saarelle, kissat olivat perheen mukana, mutta he karkasivat yhdessä. Aurinko ja Valo kohtasivat karkumatkallaan lukuisia kulkukissoja, esimerkiksi Pimeys ja Kuu nimiset kissat, jotka olivat aluksi ystävällisiä Auringolle ja Valolle. Valo ja Aurinko kuitenkin alkoivat vähitellen epäillä näiden ystävyyttä.
 
Eräänä yönä Valolle, Auringolle, Kuulle ja Pimeydelle näytettiin enne, jossa käskettiin näiden kokoamaan kulkukissoja toimivaksi yhteiskunnaksi. Kissat olivat alkusi hämmentyneitä tästä, he eivät tienneet, kuinka toimia. Aurinko ja Valo kuitenkin päättivät yrittää. He aloittivat etsimällä kissoille hyvän asuinpaikan. He löysivätkin pian runsasriistaisen ja suojaisen paikan vesiputouksen laidalta.
 
Aurinko ja Valo kokosivat yhteen alueen kulkukissoja, joista osa oli hylättyjä tai karanneita kotikisuja toiset taas olivat asuneet koko elämänsä villinä. Aurinko ja Valo kertoivat heille enteestä ja tehtävästään. He opettivat kissoille heimon sääntöjä ja tapoja. Monet kissat suostuivat yhteistyöhön ja muuttivat heimoon asumaan. Muodostuneesta kissajoukosta alettiin kutsua AuringonValon heimoksi, ja Valosta tuli sen ensimmäinen tietäjä. Heimossa elämä kukoisti ja se sai jatkuvasti uusia jäseniä syntyneistä pennuista.
 
AuringonValo heimon ensimmäinen tietäjä, Valo. | By Nasunen
 
Toisaalla Kuun ja Pimeyden "heimossa" ei eletty varsinaisten tapojen mukaisesti. Nämä kaksi kissaa kokosivat joukkonsa myös kulkukissoista, tai oikeastaan he pakottivat kissat siihen. Kissoja ei kohdeltu hyvien tapojen mukaisesti. Jokaisen tuli kunnioittaa Kuuta ja Pimeyttä, muussa tapauksessa hänet surmattiin. Nämä kissat asuivat AuringonValon heimon läheisyydessä, Hämärä metsässä, jonne AuringonValon heimon kissoilla oli harvemmin asiaa.
 
Oli tehtävä ratkaisu, kumpi olisi vahvempi, AuringonValon Heimo vai Kuun ja Pimeyden joukot. Tähän ainoa ratkaisu oli taistelu, vaikka Aurinko ja Valo olisivat kuinka halunneet välttää sitä. Eräänä yönä Pimeys ja Kuu tovereineen hyökkäsivät AuringonValon heimon leiriin. Syttyi suuri sota, jossa taisteltiin elämästä ja kuolemasta. Monia kissoja kuoli kummaltakin puolelta. AuringonValon heimon kissoja yhdisti heidän usko Aurinkoon ja Valoon. Pimeyden ja Kuun joukot sen sijaan taistelivat johtajiensa puolesta.
 
Kuu ja Pimeys hoksasivat tuolloin, että Auringon ja Valon kuolema merkitsisi heimon tuhoa, mutta he olivat väärässä. Vesiputouksen laella käytiin merkittävä taistelu. Aurinko ja Kuu sekä Valo ja Pimeys kamppailivat aivan putouksen reunalla, kunnes kaikki neljä kissaa suistuivat alas reunalta ja putosivat syvään lampeen. Viimeiseen asti taistellen Aurinko, Valo, Kuu ja Pimeys lopulta hukkuivat. Muut kissat järkyttyivät näystä. Pimeyden ja Kuun joukot pakenivat kauas metsään johtajien saadessa surmansa. AuringonValon heimon jäsenet sen sijaan jatkoivat heimoelämää ja valitsivat uuden tietäjän. Kissat olivat aluksi hyvin järkyttyneitä Auringon ja Valon kuolemasta, ja heidän surunsa miltei tuhosi heimon. Kissat eivät kuitenkaan luopuneet päätöksestään, he tiesivät Auringon ja Valon kuolleen heimon tähden. Kuu ja Pimeys jättivät AuringonValon heimoon ikuisen kynnenjäljen, josta johtuu pimeän ja kuun pelko. Aurinkoa ja Valoa ei koskaan unohdettu heimokissojen elämässä. Jokainen kissa tiesi tarinan heimon syntymästä ja suuresta taistelusta aina pennusta saakka.
 

Tärkeimpiä tietäjiä heimon historiassa

AuringonValon heimossa on ollut lukuisia tietäjiä, mutta vain osa heistä muistetaan heimon kannalta merkittävinä. Alla listattu merkittävimpiä tietäjiä AuringonValon heimon historiassa. Edesmenneitä tietäjiä muistellaan heimossa usein esimerkiksi sanomalla "Tietäjä Pisaran aikaan" tai "Kolme tietäjää sitten"
 
Valo – Heimon ensimmäinen tietäjä ja perustaja, Auringon kumppani, osallinen Suuressa taistelussa
 
Hunaja – Valon seuraaja, AuringonValon heimon toinen tietäjä
 
Sade – Hunajan seuraaja, kolmas tietäjä AuringonValon heimossa, pääsi valtaan voitettuaan heimokissojen välisessä taistelussa; syöstiin myöhemmin vallasta
 
Havu – Ensimmäinen kollitietäjä, neljäs tietäjä
 
Paiste – Valloitti Paisteniityn kulkijoiden joukolta heimolle, Paisteniitty nimetty hänen mukaansa
 
Puna ja Kaste – Kaksi yhtä aikaa hallinnutta tietäjää, jotka molemmat olivat "omien heimojensa" johtajia. Heidän vuokseen AuringonValon heimo oli vähällä jakautua kahtia lopullisesti.
 
Haave – Yksi heimon pisimpään vallassa olleista tietäjistä, sekä yksi vanhimmista tietäjistä; tuli tietäjäksi noin 70 kuun ikäisenä
 
Kyy – Heimon pimeänä aikana hallinnut hirmuhallitsija, joka tunnettiin verenhimoisena ja tiukkaa kuria pitävänä kissana, Haaveen seuraaja. Tappoi useita heimokissoja, mukaan lukien edeltäjänsä.
 
Salama – Kyyn perillinen, valittiin tietäjäksi isänsä jälkeen; ehti olla vallassa muutaman kuun ennen heimosotaa (viimeinen pimeän ajan tietäjä)
 
Pisara – Salaman jälkeinen tietäjä, voitti heimosodan ja pääsi tietäjäksi Auringon ja Valon valitsemana. Ensimmäinen heimokissa, joka kertoi käyneensä Pimeyden ja Kuun metsässä.

 

Havu | By Nasunen
 

​Heimon historian tärkeimmät tapahtumat (aikajana)

Lyhenteet:
​eSt. = ennen Suurta taistelua, jSt. = jälkeen Suuren taistelun
 
Varhaisen heimon aika
5 v. eSt. Aurinko ja Valo syntyvät
n. 1-2 v. eSt. AuringonValon heimo syntyy
​0 v. Suuri taistelu; AuringonValon heimo voittaa, Aurinko, Valo, Kuu ja Pimeys kuolevat. Hämärämetsä AuringonValon heimon reviirille.
​7-9 v. jSt. Kaksi vuotta kestävä kuivuus
​14 v. jSt. Paisteniitty vallataan heimolle
​22 v. jSt. Heimo jakaantuu väliaikaisesti kahtia, molemmilla puolilla omat tietäjät (Puna ja Kaste)
 
​Pimeä aika
​30 v. jSt. Tauti; tappaa noin puolet heimosta
​31-34 v. jSt. Hirmuhallitsija Kyy kolme vuotta vallassa
​34 v. jSt. Kyyn kuolema, Salaman hallintokausi, heimosota
35 v. jSt. Salama syöstään vallasta, Pisara uudeksi tietäjäksi
 
Uusi aika
38 v. jSt. Auringon ja Valon viimeinen ilmestyminen
42 v. jSt. Tuhoisa tulva Säteiden lammessa ja joessa
n. 45 v. jSt. Nykyhetki
©2020 AuringonValo - suntuubi.com