Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Seremoniat

 
Pennun/pentujen syntymä: 
Synnytyksen lähestyessä emo siirtyy pentupesään. Emo pysyy pentupesässä, kunnes pennut ovat 4 kuuta.
Perinteisesti käytetään seuraavia sanoja:
Tietäjä: "AuringonValon heimon kissat, heimoomme on syntynyt (määrä) uutta pentua. Toivottakaamme tervetulleeksi heimoomme (nimet)
Heimo: ​"Valaiskoon Aurinko ja Valo heidän askeliaan!"
 
Harjoittelijaksi tuleminen:
Tietäjä kysyy pennun emolta, kenet hän toivoisi pennun kouluttajaksi. Lopullisen valinnan tekee kuitenkin tietäjä. 
Tietäjä: "AuringonValon heimon kissat, (pentujen nimet) ovat täyttäneet 4 kuuta ja he ovat valmiita aloittamaan koulutuksensa harjoittelijana. (Pennun nimi), kouluttajasi on (nimi)." 
Kouluttaja: "Teen parhaani kouluttaakseni (pennun nimi) sellaiseksi kissaksi, jonka heimomme ansaitsee."
Kouluttaja paljastaa kyntensä ja hampaansa ja harjoittelija vastaa sähisemällä kouluttajalle. Tämä on testi siitä, sopivatko kouluttaja ja harjoittelija toisilleen ja myös luottamustesti. Jos harjoittelija ei vastaa tervehdykseen tai tervehdys ei onnistu, harjoittelijalle valitaan uusi kouluttaja.
 
 
Harjoittelijan valmistuminen:
Tietäjä keskustelee kouluttajan ja harjoittelijan kanssa, kun harjoittelija on oppinut tärkeimmät taidot.
Tietäjä: "AuringoValon heimon kissat, (harjoittelijan nimi) on valmis täyttämään velvollisuutensa heimon parissa. Hän on valmistunut arvoasemaansa, joka on (saalistaja tai taistelija)."
 
Auringon ja Valon ohella myös Pimeys ja Kuu olivat merkittäviä kissoja heimon menneisyydessä, tosin pahassa. | By: Nasunen
 
Tietäjäksi tuleminen:
Kun heimon tietäjä on kuollut, valitaan uusi tietäjä. Saalistajien ja taistelijoiden pitää ottaa "kilpailu". Kaikkien halukkaiden tulee uida Säteiden lammen halki. Kolmen ensimmäisen, joka on uinut Säteiden lammen toiseen päähän kesken järjestetään kilpailu. Se, joka tuo ensimmäisenä Hämärämetsän kätköistä oravan, jolla on harmaa turkki, pääsee tietäjäksi. Tämän jälkeen heimo voi päättää, onko kissa sopiva tietäjäksi. Jos heimon mielestä kissa ei sovi johtamaan heimoa, valintaseremonia järjestetään uudestaan. Tietäjän tulee mennä Henkien luolaan ja raapaista edellisen tietäjän raapaisujälkien viereen omat kynnenjälkensä. 
Tietäjä: "Auringon ja Valon tahdon mukaan minusta on tehty uusi tietäjä ja lupaan Auringon ja Valon nimeen palvella teitä tavalla, jonka heimomme ansaitsee."
 
 
Kokoontumiskutsu:
Tietäjä: "AuringonValon heimon kissat, tulkaa Kokoontumispuulle kuuntelemaan tietäjää."
 
 
©2020 AuringonValo - suntuubi.com