Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Asemat

Heimossa vallitsee tarkka arvojärjestys. Alla on luettelo ja pieni info pennusta tietäjään.

Heimossa

Pentu

Pennut ovat iältään 0-4 kuuta. Valonaaraat hoitavat pentuja pentupesässä. Pennut eivät saa poistua yksin leiristä.
Pennuista pidetään heimossa hyvää huolta, ja jokaisella heimolaisella on velvollisuus suojella heitä henkensä uhalla.

Harjoittelija

Pennusta tulee harjoittelija, kun hän täyttää 4 kuuta. Harjoittelijan koulutus päättyy, kun hän osaa tarvittavat asiat. Jokaisen harjoittelijan, joka on kolli, tulee toimia ainakin kerran aurinkokollina, ennen kuin harjoittelija voi valmistua asemaansa. Kouluttajat (lisätietoa alempana) opettavat harjoittelijoita. Harjoittelija voi vaikuttaa, mihin asemaan hän päätyy keskustelemalla tietäjän tai kouluttajan kanssa. Harjoittelijat valmistuvat tavallisesti asemaansa noin 15-20 kuun iässä. Harjoittelijat nukkuvat harjoittelijoiden pesäksi tarkoitetussa pensaassa.
Kouluttaja opettaa harjoittelijalle kaikenlaisia taitoja riippumatta siitä, tuleeko tästä saalistaja vai taistelija.

Valonaaraat ja aurinkokollit

Valonaaraat ovat naaraita, joilla on pentuja tai jotka odottavat pentuja. He hoitavat pentujaan pentupesässä, joka on useiden muiden pesien tapaan pensas. Valonaaraat palaavat takaisin asemaansa, kun pennuista tulee harjoittelijoita.
Aurinkokollit ovat aina poikkeuksetta kolleja. Usein he ovat harjoittelijoita, mutta myös muut heimon kollit voivat toimia aurinkokolleina. Aurinkokolli ei ole pysyvä asema, vaan heidät vaihdetaan joka kuu. Aurinkokolleja on ainakin yksi koko ajan. Jos aurinkokolleiksi ei ole halukkaita, tietäjä määrää seuraavat aurinkokollit. Myös kouluttaja voi määrätä harjoittelijansa aurinkokolliksi. He huolehtivat heimon hyvinvoinnista: vaihtavat sammalia, siivoavat tarpeidentekopaikkaa, leikkivät pentujen kanssa, kunnostavat leiriä tarvittaessa, ruokkivat lepopäiväläisiä, auttavat sairaita ja vammautuneita, täydentävät yrttivarastoa ja niin edelleen. Aurinkokolleja arvostetaan leirissä.

Saalistaja

Saalistajat hankkivat heimolle riistaa. Saalistajat vievät pyydyksensä riistasäilömöön. Saalistajat voivat metsästää joukoissa (2-6 seurue) tai yksin. Saalistajat nukkuvat yhdessä taistelijoiden kanssa pensaikossa. Jos saalistajat ovat vailla toimintaa, he voivat vaihtaa sammalia pesistä tai mennä taistelijoiden kanssa partioihin. Suuren taistelun syttyessä tai leiriä puolustettaessa saalistajat taistelevat taistelijoiden rinnalla.

Taistelija

Taistelijat järjestävät aamu-, päivä-, ilta- ja yöpartioita. Partioissa he merkkaavat reviirit ja tarkistavat rajat tunkeilijoiden sekä vihollisten varalta. Taistelijat tappelevat reviiriltä löytyviltä vihollisia vastaan. Taistelijat voivat häätää petoeläimet, joita heimon reviirillä on paljon. Joka yö yksi tai useampi taistelija asettuu vartioon leirin sisäänkäynnille. Aurinkopuulla on yleensä päiväsaikaan yksi taistelija vartioimassa. Taistelijat nukkuvat saalistajien kanssa pensaissa.

Kouluttaja

Kouluttajiksi kutsutaan niitä kissoja, joilla on harjoittelija koulutettavanaan. Tuoreet saalistajat ja metsästäjät eivät voi olla kouluttajina, vaan kouluttajiksi valitaan usein kokeneita heimokissoja. Kouluttajilla on yleensä vain yksi harjoittelija. He opettavat harjoittelijoilleen kaikenlaista hyödyllistä esimerkiksi saalistamisesta, taistelusta ja yrteistä. Kouluttajat nukkuvat taistelijoiden ja saalistajien pesässä. Kun harjoittelijasta on tullut saalistaja tai taistelija, kouluttaja siirtyy takaisin omaan asemaansa. Kouluttajat voivat pyytää muita heimokissoja auttamaan harjoittelijansa koulutuksessa.

Ikääntynyt: "Lepopäivät"

Kun kissa on liian vanha osallistuakseen heimon tehtäviin, hän siirtyy niin sanotuille lepopäiville. Kissa voidaan siirtää lepopäiville myös parantumattoman vamman tai sairauden vuoksi. Ikääntyneitä kissoja kutsutaan yleensä lepopäiväläisiksi. Jos kissa tuntee olevansa liian vanha, hän käy ilmoittamassa tietäjälle, että tahtoo lopettaa tehtävänsä. Tietäjä ei ilmoita tästä erikseen heimolle. Jos kouluttaja siirtyy lepopäiville, hänen harjoittelijansa annetaan toiselle kissalle koulutettavaksi. Yleensä lepopäivillä olevat kertovat vinkkejä ja tarinoita muille heimon kissoille, mutta heillä ei ole tehtäviä heimossa. Lepopäiville siirtyneet nukkuvat ja oleskelevat lepopesässä, joka on tarkoitettu vanhoille kissoille. Lepopesä on viileä kahden kiven välissä oleva kolo.

Tietäjä

Tietäjä on heimon johtaja. Hänen uskotaan olevan Auringon ja Valon lähettiläs ja saavan viestejä heiltä. Tietäjää tulee kunnioittaa heimossa. Tietäjän tehtävänä on toimia käskyjen antajana ja heimon suojelijana. Tietäjä järjestää seremoniat. Tietäjä ei saa olla valonaaraana, mutta kumppani tietäjällä saa olla. Tästä huolimatta tietäjät, jotka ovat kolleja, saavat hankkia pentuja. Uusi tietäjä valitaan vanhan kuoltua. Tietäjällä on oma pesä. 
 

Heimon ulkopuolella

 

Kulkija

Kulkijat eivät kuulu heimoon. He elävät yleensä heimon reviirin ulkopuolella. He elelevät yksikseen tai pienissä joukoissa ja karttavat yleensä heimokissoja. Heimokissat eivät suvaitse kulkijoita reviirillään. 

Häädetty

Häädetyt ovat entisiä heimokissoja, jotka ovat karkotettu tai he ovat itse karanneet. Heistä on usein haittaa tai häiriötä. Häädetyt ovat usein katkeria karkotuksesta. Häädettyjä yritetään karkottaa reviiriltä, kuten kulkijoitakin. 
©2020 AuringonValo - suntuubi.com