Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

Reviiri

AuringonValon heimon reviiri sijaitsee Karianmerellä, Jamaikan saaren eteläosissa. Alue on trooppista aluetta, jossa sade- ja kuivakaudet vaihtelevat vuodenajan mukaan. Alueen ilmastodiagrammi löytyy tästä linkistä (diagrammi löytyy sivun alalaidasta).
AuringonValon heimon reviirillä ei asu ihmisiä
.
Reviirin pinta-ala on noin 3 km2 (300 hehtaaria)
 
 
 
Reviirin kartta. [Kilkkaamalla saat kuvan suuremmaksi]
 

1. Säteiden lampi

Säteiden lampi on reviirin keskustassa sijaitseva suuri lampi. Tämä lampi on heimon kissoille pyhä ja erityinen paikka. Uskotaan, että Auringon ja Valon henget asuvat lammessa. Tämän takia vain tietäjän luvalla saa juoda lammesta. Säteiden lampi on erittäin syvä, ja siellä elelee paljon kaloja. Kaloja, kuten vettäkin, saa nauttia vain heimon tietäjän luvalla.

2. Valopolku

Valopolku on joenvartta ja Säteiden Lammen reunustaa pitkin kulkeva polku, joka nimettiin muinoin eläneen Valon mukaan. Polku on hiekkainen, sillä tulvien aikana vesi peittää polun alleen ja kuluttaa kaiken kasvillisuuden siitä. Polun kautta on turvallisin reitti ylävirralle.

3. Henkien luola

Henkien luola on salaperäinen onkalo vesiputouksen reunamilla. Luola on erittäin korkea ja sen katosta "kasvaa" valtavia kynsimäisiä ulokkeita, eli tippukiviä. Luolaa pääsee hyvin vähän valoa, ja sen perimmäiset nurkat jäävätkin sysipimeyteen. Viettämällä yön Henkien luolassa nukkuen kissat voivat saada parhaimman yhteyden Aurinkoon ja Valoon. Tällä tavoin he voivat ennustaa tulevaa, mutta siihen pystyvät yleensä vain tietäjät. Tietäjäksi tulemisen rituaaliin kuuluu raapaista omat kynnen jälkensä edellisen tietäjän kynnen jälkien viereen luolan peräseinälle. Henkien luolaan saa mennä vain tietäjän luvalla.

4. Aurinkopuu

Aurinkopuu on hyvin vanha mahonkipuu, joka kasvaa muista puista erillään Säteiden Lammen rannalla. Aurinkopuun juurella kouluttajat opettavat usein harjoittelijoilleen taistelua. Aurinkopuun oksilla on yleensä ainakin yksi taistelija vartioimassa leiriä. Kissat uskovat, että itse Aurinko on suojelemassa leirin vartijaa ja katselee leiriä hänen kanssaan. Kerrotaan, että Auringolla oli tapana istua Aurinkopuun oksilla vartioimassa leiriä.

5. Kirkaskallio

Kirkaskallio on suuri kivi, johon aurinko paistaa valonhetken aikaan. Kiven ympärille liikkuu paljon riistaa, ja tämä paikka onkin mainio saalistuspaikka. Toisinaan heimo kokoontuu Kirkaskalliolle vaihtamaan kuulumisia valonhetken aikaan.

6. Leiri

Leiri on heimon koti, jossa kissat nukkuvat, syövät ja elävät. Tietäjä on ainoa, joka ei vietä yötä leirissä, vaan tämän pesä sijaitsee kauempana. Leirissä on neljä pesää: harjoittelijoiden pesä, saalistajien ja taistelijoiden pesä, pentupesä sekä lepopesä. Lepopesä sijaitsee sammalilla, höyhenillä ja saniaisilla pehmustetussa, viileässä kivenkolossa. Muut pesät ovat pensaissa.  Pesien kunnostus on kaikkien yhteinen tehtävä, mutta yleensä siihen osallistuvat vain ne joilla on aikaa. Heimo käyttää makuusijoinaan höyhenistä, lehtistä, kaisloista tai sammalista kyhättyjä vuoteita. Leirin reunalla on kuoppa, jota kissat käyttävät tarpeidentekopaikkanaan. Tuoreriista kootaan heimossa riistasäilömöön, kivenkoloon, joka sijaitsee aukion reunalla. Kuopan ympärillä on sananjalkoja.  Leiriä ympäröi tiheä pensasmuuri, joka kätkee mainiosti leirin vihollisilta.
Leirin laidassa kasvaa suuri puu, jota kutsutaan Kokoontumispuuksi  ja sen oksalta tietäjä toimittaa ilmoituksensa ja järjestää seremoniat.

7. Tietäjän pesä

Tietäjän pesä on leirin ulkopuolella sijaitseva pieni luola, jossa tietäjä viettää yönsä. Tarkemmin pesän sijaitsee noin puun mitan päässä leiristä jyrkällä seinämällä. Silloin tällöin tietäjä saattaa haluta toisen kissan nukkumaan vierelleen. Joka yö yksi taistelijoista vartioi tietäjän pesää. Harjoittelijoiden tehtävänä on vaihtaa tietäjän makuualuset uusiin. Tietäjä viettää päivisin usein aikaa muun heimon parissa leirissä.

8. Hämärämetsä

Hämärämetsä on varjojen ja pimeyden paikka, jonne heimon jäsenillä on harvoin asiaa. Metsässä liikkuu paljon hurjia eläimiä, joita kissojen on varottava. Uskotaan, että Pimeyden ja Kuun läsnäolon olevan voimakkaampi täällä kuin missään muualla. Hämärämetsän puut ovat pääasiassa havupuita, joiden tiheät oksat päästävät alleen hyvin vähän valoa.

9. Lehtimetsä

Lehtimetsä on alavirralla sijaitseva nuori puusto, jonka puut ovat nimensä mukaisesti lehtipuita. Tässä paikassa elää myös runsaasti riistaa. Lehtimetsän aluskasvillisuus tarjoaa saalistajille mainiot näkösuojat. Tämä paikka on reviirin tärkeimpiä riista-alueita.

10. Paisteniitty

Paisteniitty on laaja niitty ylävirran puolella. Tällä alueella kasvaa pitkää heinää ja paljon erilaisia kukkakasveja. Hiiriä, myyriä ja kaneja liikkuu kasvien suojassa paljolti. Myös petoeläimillä on tapana liikkua Paisteniityllä. Kissoilla on tapana haudata kuolleensa Paisteniitylle.

11. Joki

Hämärämetsän ja Paisteniityn välissä kulkee voimakasvirtainen joki. Joki laskee Säteiden lampeen ja jatkuu haarautuen heimon reviirin laidoille. Joki ei ole kovin syvä, mutta sen leveys on lähes puunmitta, ja sen ylittäminen ilman uimista onnistuu vain muutamista paikoista. Alavirralla ennen joen haaraa on muutama astinkivi, joita pitkin ylittäminen on turvallisinta. Toinen kivistä muodostunut polku löytyy ylävirralta joen kivikkoiselta kohdalta. Runsaan sadeveden aikaan joki voi tulvia hyvinkin paljon, jolloin tätä reittiä ei voida käyttää.
©2020 AuringonValo - suntuubi.com