Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

AuringonValon historiaa

Tämä sivu keskittyy Auringon ja Valon perustamaan heimoon, AuringonValon heimoon. Sivustolla on kerrottu Valon, Auringon, Kuun ja Pimeyden henkilöhistoriaa, mutta itse hahmojen luomisesta sivulla ei ole ollut tietoa. Keitä Aurinko ja Valo todellisuudessa ovat, ja mikä on tämän sivun tausta?

Sivun historiaa

Ennen AuringonValoa nämä sivut olivat omistettu soturikissaroolipelille Pisara, joka oli perustettu joulukuussa 2012. Roolipeli ei edennyt kovin pitkälle. Sivu oli unohduksissa pitkään Pisaran jälkeen. Vuoden 2012 lopussa ja 2013 alussa AuringonValon sivut olivat suunnitteluvaiheessa. 

Ensimmäisen AuringonValon aikana olivat monet käytännöt ja asemat erilaisia kuin nykyään. Esimerkiksi tietäjä valittiin siten, että kilpailijoiden piti hypätä putouksesta Säteiden lampeen ja uida rantaan. Ensimmäinen rannassa oli uusi tietäjä. Asemia olivat nykyisten lisäksi esimerkiksi kasvattajat, jotka hoitivat pentujen kasvattamisen, kun oikeat emot toimivat omissa asemissaan. Pennut eivät saaneet tietää oikeista emoistaan ennen kuin heistä tuli harjoittelijoita. Jos harjoittelijanaaras ei sopinut taistelijaksi tai saalistajaksi, hänestä saatettiin tehdä kasvattaja.

Kouluttajat olivat hyvin erilaisia ensimmäisessä AuringonValon roolipelissä. Kouluttajien asema oli kokonaan erillinen asema, johon iäkkäät taistelijat ja saalistajat siirtyivät. Kouluttajilla saattoi olla kaksi tai useampia harjoittelijoita samaan aikaan. 

Harjoittelijoiksi siirryttiin ensin 7-kuisina, mutta myöhemmin se muutettiin nykyiseen neljään kuuhun. Harjoittelijat eivät voineet vaikuttaa asemaansa, vaan kouluttaja ja tietäjä päättivät sen yhdessä. Aiemmassa AuringonValossa ei aurinkokolleja tai valonaaraita ollut. 

Kesällä 2013 kirjoitettiin sivulle tekstejä, ja joulukuussa 2013 sivu avattiin ensimmäisen kerran. Roolipeli ei kestänyt edes kahta kuukautta. Ensimmäisessä roolipelissä ei ollut vielä juonta, mutta jos se olisi kestänyt, olisi juonena voitu käyttää auringonpimennystä. Heimon tietäjänä oli hahmo nimeltä Koralli (toisena roolipelin avaamiskertana Korallia käytettiin edeltävänä tietäjänä), jonka omisti Nipsukka. Heimoa häiriköimässä oli Nasusen hahmo, häädetty Sahrami, jonka  ilkeä kasvattaja-kumppani Kolibri suosi sisarensa pentua Korppia ja kiusasi Korallin pentua Kastanjaa.

Kun sivusto oli tauolla vuoden 2014 jälkeen, sivulle eksynyt kulkija nimeltä "Kysyjä" yritti ottaa vallan sivustolla. Kysyjä lähetti myös useita mainoksia eri sivuille, joissa puhuttiin "Kuunpimeyden heimosta" ja "Auringonvalon heimosta", kunnes paikan ylläpitäjät palasivat takaisin.

Kysyjän luvaton mainos eräällä sivustolla.

Nasusen luoma ulkoasu AuringonValolle (käytössä 2013-2017)

Toisen kerran sivu avattiin 2016 syksyllä, jota ennen sivun tekstejä päivitettiin. Esimerkiksi kouluttajien ja kasvattajien erilliset asemat poistettiin kokonaan käytöstä. Uusia asemia olivat valonaaraat ja aurinkokollit. Sivustolle lisättiin uusia sanontoja ja termejä. Roolipelille luotiin juoni. Sivusto sai myös lisämateriaalia, kun Tietolähteeseen lisättiin lepopäiväläisten tarinat. Myös historiaan tehtiin uudistuksia: vanhaa tarinaa muunnettiin, ja sivulle lisättiin aikajana ja tietoa merkittävistä tietäjistä. Sivulle lisättiin myös uusia kuvia. Myöhemmin tammikuun 2017 tienoilla AuringonValo sai uuden ilmeen uuden ulkoasun myötä.

Kun roolipeli avattiin toisen kerran, heimoa johti pitkäikäinen tietäjä, Nasusen hahmo Koski. Heimoon oli syntynyt myös kaksi pentua, joiden sisällä piileskeli pahuus; uudelleensyntyneinä Kuu (Lieju) ja Pimeys (Rotta) olivat palanneet. Ennen sivuston sulkemista pelaajat ehtivät tehdä myös hakemuksia uudelleensyntyviille Auringolle ja Valolle. Sivuston roolipelausmahdollisuus suljettiin maaliskuussa 2017 mm. ylläpitäjien ajanpuutteen vuoksi.

Auringon ja Valon historiaa

Aurinko ja Valo ovat Nipsukan ja Nasusen luomat hahmot, jotka seikkailivat pitkään heidän roolipelihahmoinaan, kunnes heistä luotiin kokonaisen kulttimaisen heimon mystisiä perustajia. Nasusen hahmo Valo ja Nipsukan hahmo Aurinko kävivät läpi erilaisia muodonmuutoksia ennen kuin he päätyivät nykyiseen asemaansa. 

Aurinko ja Valo kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran soturikissaroolipelissä, jossa he kulkivat nimillä  Aurinkopentu ja Valokatse, vaikkakin he olivat eri klaaneissa. Seuraavassa roolipelissä heistä luotiin pentuetovereita, Aurinkopentu ja Valopentu.

Auringon ja Valon esikuvina todellisessa elämässä ovat toimineet kaksi kissaa, jotka eivät ole koskaan toisiaan kohdanneet. Kumpikin kissoista katosi, ja teoriamme mukaan he löysivät toisensa lopulta AuringonValon ikuisessa onnessa.

Auringon ja Valon alkuperä oli pitkään mysteeri. Heillä oli ollut useita kasvattiemoja roolipeleissä, mutta oikeasta emosta kukaan ei tiennyt. Vuonna 2013 he viimein löysivät vanhempansa. Emo tuli ensimmäisen kerran esille pilahahmona koiraroolipelissä. Hänen nimensä oli moikka ja häntä kutsuttiin kuihtuneeksi rusinaksi, koska hän oli "55-vuotias pentu". Auringon ja Valon isä sen sijaan oli tulitassu "liekkikissa lentäjä". Aurinko ja Valo olivat siis sekä kumppaneita että sisaruksia.

Auringosta ja Valosta tehtiin yllättäen jumalallisia kissoja, kun idea heimosta syntyi. Alunperin ideana oli, että Pisara-niminen kissa (sivujen nimen vuoksi) olisi ollut heimon perustaja, ja Aurinko ja Valo olisivat röyhkeästi varastaneet vallan Pisaralta ja vanginneet tämän. Kuitenkin päätettiin, ettei Auringon ja Valon erityisyyttä haluttu tahrata, vaan pikemminkin korostaa. Näin Auringosta ja Valosta tuli heimon perustajat. 

Auringon ja Valon suhde on aina ollut erityinen. Ilman toisiaan he kulkivat nimillä "Valo ilman Aurinkoa" ja "Aurinko ilman Valoa". Yhdessä heistä muodostui AuringonValo. Nimet kertoivat, että ollakseen täydellisiä, heidän tuli olla yhdessä.

Nasusen piirtämä kuva Valosta ja Auringosta ilman toisiaan. Samanlaisia kuvia Nipsukka ja Nasunen ovat piirtäneet yhdessä monia.

Nasusen piirtämä kuva Valosta.

​Kun Aurinko ja Valo olivat viimein löytäneet emonsa ja isänsä, heidän sukupuunsa kartoittaminen alkoi. Ensimmäinen sukupuu kaksikolle tehtiin vuonna 2013. Sukupuu oli kolmen aukeaman pituinen, ja sisälsi kuvan (lähes) kaikista AuringonValon sukuun kuuluvista kissoista.  Myöhemmin sukupuu kirjoitettiin uudestaan selkeämmin paperille. Alla esimerkkejä sukupuun osista (2013).

Piirrokset ja tekstit © Nipsukka ja Nasunen

Aurinko ja Valo ovat aina olleet Nipsukalle ja Nasuselle erittäin läheisiä ja rakastettuja hahmoja. Kaksikon ainutlaatuinen suhde on inspiroinut Nasusta ja Nipsukkaa paljon esimerkiksi AuringonValon sivun suhteen.

 

©2020 AuringonValo - suntuubi.com